המתכון מאת דקלה חיון - "מכופפת מקלות"
ה(מיני) עוגות אננס המסורתיות הן אחד המאכלים המפורסמים ביותר בטייוואן. עם בצק פריך וחמאתי ומילוי של ריבת אננס ריחנית ומשגעת, באמת קשה לעמוד בפניהן. הן מוגשות בחגים, ופופולריות ביותר כמתנה או כמזכרת שמטיילים בטייוואן לוקחים איתם בחזרה הביתה. למעשה, עוגות האננס נמכרות בסכום של מעל מיליארד דולר (אמריקאי) בשנה, והן תורמות לפיתוח החקלאות באיזורים כפריים של האי.
בטייוואן האופציות הן רבות - ניתן לרכוש את עוגות האננס בבודדים או במארזים גדולים ומהודרים, בחנויות נוחות או בקונדיטוריות בוטיק שמתמחות במאפה זה בלבד. אבל גם אם אתם נמצאים עכשיו בסלון בישראל, אל חשש, בזכות המתכון הזה תוכלו להכין לעצמכם עוגות אננס משובחות ולהרגיש בטייוואן!
בטייוואן יש מקומות שממלאים את העוגות בתערובת של אננס ו"מלון חורפי" ("winter melon" - סוג של דלוע) כדי לחסוך בעלויות, ואילו במקומות האיכותיים משתמשים באננס טרי בלבד. מכיוון שבארץ קצת יותר קשה להשיג כזה, אין שום בעיה להשתמש באננס משומר - התוצאה יוצאת מעולה! כמו כן, בטייוואן העוגות נאפות בתבניות קטנות ומרובעות, אך כדי להקל על האפייה הביתית "עיגלנו" את העוגות.

מצרכים (15 עוגיות):
לבצק:
125 ג' קמח (כוס פחות כף וחצי)
½2 כפות אבקת חלב
קורט מלח
100 ג' חמאה רכה
½2 כפות אבקת סוכר
חצי ביצה טרופה
למילוי:
קופסא גדולה שימורי אננס (825 ג' לפני סינון)
½ כוס סוכר חום
2 כפיות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
הבצק:
מנפים יחד קמח, אבקת חלב ומלח. מניחים בצד.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עד שהיא מבהירה מעט, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות.
בעזרת מרית מנקים את שולי הקערה, מוסיפים ביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, בכל פעם שליש, עד שמתקבל בצק רך מאוד.
מוציאים את הבצק ובעזרת הידיים מעצבים אותו לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. בינתיים אפשר להכין את המילוי.
המילוי:
מסננים את האננס מנוזלי השימור וטוחנים במעבד מזון. מעבירים למסננת דקה וסוחטים את הנוזלים כמה שאפשר.
מעבירים את האננס, יחד עם סוכר ומיץ לימון, למחבת נון סטיק, ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד כ-20-30 דקות עד שהתערובת סמיכה מאוד. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
העוגות:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את מלית האננס ואת הבצק ל-15 חלקים שווים בגודלם, ומכל חלק יוצרים כדור בעזרת גלגול בכפות הידיים. כדורי הבצק אמורים להיות קצת יותר גדולים מכדורי האננס. מחממים תנור ל-170 מעלות.
משטחים כדור בצק על כף היד, מניחים במרכזו כדור אננס ועוטפים אותו עם בצק מכל הכיוונים. בעזרת מרית או קלף יוצרים צורה של דסקית עולה שהפאה העליונה והתחתונה שלה שטוחות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
אם הבצק מתרכך מדי עם הזמן, אפשר להכניס אותו לצינון של כמה דקות במקרר.
אופים את העוגות במשך 10 דקות, עד שהתחתית זהובה קלות. מוציאים מהתנור ובזהירות רבה (אפשר להיעזר בשתי מריות) הופכים את העוגות. מחזירים לתנור ואופים 5-8 דקות נוספות, עד שהן זהובות קלות. העוגות צריכות להישאר בהירות יחסית.
מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. העוגות טעימות אפילו יותר ביום שאחרי!

הטיפ של Taiwanit:
When in Taiwan...
כשתגיעו לטייוואן לא תוכלו לפספס את עוגות האננס, וישנם מקומות רבים ומצוינים בהם תוכלו לטעום אותן. כשתהיו בטייפה, אנחנו ממליצים לשים פעמיכם אל Taipei LeeChi - חנות מרשימה ביותר עם עוגות אננס נפלאות במגוון מארזים, לצד מבחר גדול של קינוחים טייוואניים אקזוטיים אחרים.
כתובת: No. 67, Section 2, Chang'an East Road, Zhongshan District, Taipei City
שעות פתיחה: 9:00-21:00 (למעט חגים ופסטיבלים בהם שעות הפתיחה משתנות - מומלץ לבדוק באתר)

על דקלה חיון - "מכופפת מקלות":
דקלה ומשפחתה גרו בטייוואן במשך כ-4 שנים בעקבות עבודתו של בעלה. בזמן שהותה שם, דקלה טיילה הרבה בטייוואן ומחוצה לה, ולמדה סינית באוניברסיטה. לאחר שחזרו לארץ, עלו בדקלה געגועים לאוכל האסייתי ולטעמים שטעמה שם. רוב המסעדות האסייתיות בארץ מגישות גרסאות מותאמות לחיך הישראלי, ודקלה לא הצליחה למצוא מתכונים בעברית למאכלים האהובים מטייוואן. מתוך הגעגוע הזה נולד הבלוג שלה - "מכופפת מקלות", שבו היא מביאה מאכלים אותנטיים, נאמנים למקור גם מבחינת הטעמים וגם מבחינת טכניקות הבישול, במטרה לחשוף אנשים לטעמים המקוריים ולספק מקור בעברית לאנשים כמוהה, שמתגעגעים לטעמים הללו.
מתכננים ביקור בטייוואן ורוצים להפיק ממנו את המירב?
מתחילים פרויקט הקשור בטייוואן וזקוקים לייעוץ והכוונה?
מעוניינים לשלב בטיול שלכם סיור תרבות מעמיק עם מיטל מרגוליס לין?
לכל עניין ושאלה אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר.
מאחלים לכם בתיאבון!

Comentários