״החיים כחלום בטייוואן״ - מדברים על טייוואן ו-Taiwanit בפודקאסט ״להבין את סין״
- Taiwanit
- לפני 6 ימים
- זמן קריאה 2 דקות
לאחר שנים של קשר מרחוק, סוף סוף התרחש מפגש פנים מול פנים עם יובל וינרב הנפלא, מייסד הפודקסאט המרתק ״להבין את סין״, שמביא את מיטב המומחים לעולמות אסיה: תרבות, היסטוריה, גיאופוליטיקה, עסקים ועוד.
נפגשנו בתל אביב לשיחה מרגשת על החיים בטייוואן, זהות ושייכות, הבדלים בין דורות, תרבויות של מיעוטים, קולינריה, עסקים, ושלל סיפורים אישיים.
הריאיון גם נותן הצצה ראשונית לספר של מיטל, “החיים כחלום – סיפורים, סודות ומסעות מטייוואן”, אשר עתיד לראות אור ממש בקרוב, ופותח צוהר אל כל הגוונים של טייוואן – המורכבות, היופי, וסיפורים אישיים על החיים על הגבול בין תרבויות שונות.

בפרק הזה של הפודקאסט, מיטל מרגוליס לין משתפת בסיפור החיים שלה בין ישראל לטייוואן – מסע אישי שהפך עם השנים גם למפעל חיים תרבותי, משפחתי ויצירתי. השיחה נפתחת בהסבר קצר לשם הספר החדש שלה, "החיים כחלום", שמבוסס גם על השם הסיני שלה וגם על משפט קליגרפי שהפך למוטו מלווה.
מיטל מספרת על החיים על קו התפר שבין שתי זהויות. מצד אחד, אחרי 14 שנה של חיים באי היא "נהייתה טייוואנית" במובנים מסוימים, ומצד שני, היא מקפידה לשמור על הישראליות שלה. כך גם נראית המשפחה הישראלית-טייוואנית שלה, וזה בדיוק המקום שממנו צמחה כל העשייה שלה: שילוב של אהבה עמוקה לטייוואן עם געגוע מתמשך לישראל.
השיחה נוגעת בנקודות רבות מתוך הספר - על ההתגלגלות לטייוואן דרך לימודי סינית, על אירוע מכונן בליל ראש השנה הסינית שהפך לרגע שבו התחילה לכתוב – בלי לדעת שזה יהפוך לספר. הספר עצמו שוזר בין סיפור אישי אינטימי לבין מבט רחב יותר על תרבות, הורות, זהות ומפגש בין עולמות. דרך הסיפור שלה, מיטל מציעה גם הצצה אל החברה הטייוואנית - אל החיים בעיר הגדולה טייפה מול הכפרים השבטיים, אל המורכבות של שפה וזהות, ואל התרבות הילידית המרתקת, שהרבה פעמים כלל אינה מוכרת למטיילים מבחוץ.
בהמשך השיחה עולים גם נושאים כמו היחס החם שמקבלים זרים בטייוואן, במיוחד כשמדובר בזרים, ועל אחת כמה וכמה ישראלים. ישנה תחושת סולידריות מפתיעה בין הטייוואנים לישראלים שבאה לידי ביטוי אחרי ה-7 באוקטובר, אבל בכלל, והיא נובעת בין השאר מהדמיון בין המדינות: קטנות, מוקפות מעצמות, בלי הרבה משאבי טבע אבל עם חדשנות וחזון. מיטל ויובל דיברו גם על ההיסטוריה המורכבת של טייוואן וסין, על היחסים עם יפן, על תרבות המעיינות החמים, על מקדשים שמשלבים דתות שונות, ועל החשיבות של תה כמרחב של שקט ומפגש. ובקיצור, על כל המאפיינים הייחודיים והיפים של התרבות הטייוואנית.
וכמובן – אי אפשר בלי אוכל. כמו שמיטל אומרת, זה הנושא החם ביותר ל״small talk" בטייוואן – עם שווקי לילה, באבל טי מקומי, צמחי מרפא, וויסקי מפתיע, ומטבח יחיד במינו. בסוף הפרק היא גם ממליצה על סרט טייוואני מיוחד שמצליח להעביר משהו מהקסם והמורכבות של המקום - אז אל תפספסו :)
מתכננים ביקור בטייוואן ורוצים להפיק ממנו את המירב?
מתחילים פרויקט הקשור בטייוואן וזקוקים לייעוץ והכוונה?
מעוניינים לשלב בטיול שלכם סיור תרבות מעמיק עם מיטל מרגוליס לין?
לכל עניין ושאלה אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר.
האזנה נעימה!

Comments